Η Safenet ενημερώνει γονείς & παιδιά

Η Safenet, το Ελληνικό όργανο αυτορύθμισης για το περιεχόμενο του internet, ενημερώνει γονείς και παιδιά για τους κινδύνους που "κρύβει" το διαδίκτυο και η χρήση του...

Γονείς

⇥ Τα παιδιά μπορούν να εκτεθούν σε ακατάλληλο πορνογραφικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

⇥ Τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με εκείνους που μπορούν να τα βλάψουν.

⇥ Τα παιδιά υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

⇥ Τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στη χρήση του διαδικτύου και έτσι κινδυνεύουν να παραμελήσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τα παιχνίδια τους με φίλους.

Παιδιά

⇥ Πάντα να μιλάτε στους γονείς σας ή σε κάποιον ενήλικα για εικόνες ή κείμενα που βρήκατε στο διαδίκτυο και σας ανησυχούν ή σας φοβίζουν.

⇥ Ποτέ να μην δίνετε προσωπικές σας πληροφορίες όπως: το όνομα σας, τη διεύθυνση σας, το όνομα του σχολείου σας.

⇥ Μόνο με την άδεια και την παρουσία των γονιών σας μπορείτε να συμφωνήσετε να συναντήσετε κάποιον/κάποια που γνωρίσατε στο διαδίκτυο.

⇥ Προσέχετε όταν μιλάτε διαμέσου chat ή e-mail. Διακόψτε την συνομιλία όταν κάποιοι σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

ΥΓ. Η Safenet είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζεται από την Ελληνική βιομηχανία του Διαδικτύου, από επιχειρήσεις και οργανισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια. Αποστολή της, ως Ελληνικό όργανο αυτορύθμισης για το περιεχόμενο του Internet, είναι να προωθήσει διαδικασίες για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου, ώστε να καταπολεμηθεί η εκμετάλλευση των παιδιών από ηλεκτρονικές σελίδες με ακατάλληλο υλικό (πορνογραφία, βία, ρατσισμός).

Σχόλια